Burse - Fonduri mutuale

A doua cea mai mare listare privată din istoria BVB nu a stârnit interesul fondului de pensii private Vital

A doua cea mai mare listare privată din istoria BVB nu a...

Autor: Liviu Popescu

08.05.2018, 00:07 2817

Fondul de pensii private Vital, cu circa 880.000 de participanţi, este singurul fond de pensii Pilon II din cele şapte care nu a investit la Sphera Group, companie listată în toamna anului trecut, potrivit rapoartelor pe 2017 ale fondurilor.

Sphera Group, companie care a deschis un nou sector la bursa românească şi care prin listarea de 285 mil. lei a reprezentat a doua cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) privată din istoria bursei după Digi (944 mil. lei), nu a stârnit interesul fondului administrat de Aegon Pensii Private.

Aceasta poate fi catalogată drept o decizie surprinzătoare în contextul în care fondurile private Pilon II caută să-şi diversifice portofoliile de acţiuni pe o bursă încă dominată de companii de energie şi unde cea mai tranzacţionată acţiune asigură 30-40% din rulajul zilnic de tranzacţionare.

Vital a avut în ultimele 12 luni o rată de rentabilitate de 5,5%, a treia cea mai mare din piaţă, potrivit datelor ASF.

Sphera Group administrează restaurantele KFC şi operează francizele Pizza Hut şi Taco Bell în România şi poate fi văzută drept emitentul de la bursă care captează cel mai bine creşterea consumului din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO