Acţionarii Biofarm au aprobat răscumpărarea a până la 10% din acţiuni

18 apr 2014 Autor: Andrei Chirileasa

Acţionarii producătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) au aprobat răscumpărarea unui pachet de maximum 109,48 de milioane de acţiuni, reprezentând 10%, din capi­talul companiei, în vederea reducerii ca­pi­ta­lului social. Preţul de răscum­pă­rare va fi cuprins între 0,2 lei şi 0,4 lei. La preţul actual, Biofarm ar trebui să chel­tuiască 33 mil. lei pentru răscum­pă­rări. Compania dispunea de lichidităţi de 49,5 mil. lei la finalul anului trecut.
 
Pe bursă, acţiunile Biofarm se tranzacţionează în prezent puţin peste nivelul de 0,3 lei, în condiţiile în care SIF Muntenia (SIF4), principalul acţio­nar al Biofarm, cu 33% din acţiuni, a lan­sat o ofertă publică de preluare care vizează 45,7% din acţiunile com­pa­niei la preţul de 0,305 lei. SIF Mun­tenia ac­ţio­nează în mod concertat cu SIF Banat-Crişana, care deţine 21,3% din acţiuni. SIF Moldova (SIF2) deţine 13,8% din Biofarm.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2014

 

Cuvinte cheie:
biofarm
, actiuni
, actionari
, rascumparare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide