Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii Carpatica au mai adus 8,3 mil. euro la capital, 56% din suma propusă

Autor: Andrei Chirileasa

02.01.2011, 13:01 32

Acţionarii Băncii Carpatica din Sibiu (BCC) au subscris acţiuniîn valoare de 35,7 mil. lei (8,3 mil. euro) în cadrul majorării decapital derulată în ultimele două luni. Numărul de acţiunisubscrise reprezintă 56% din totalul acţiunilor emise în cadrulmajorării.

Restul de acţiuni vor fi scoase la vânzare de bancă prinintermediul unei oferte de vânzare dedicată investitorilorcalificaţi. Banca speră să mai strângă astfel circa 27,8 mil. lei(6,48 mil. euro). Acţiunile vor fi vândute la un preţ de 0,1001lei, peste cotaţia de pe Bursă, de 0,08 lei.

Banca Carpatica este controlată în proporţie de 40% de umul deafaceri Ilie Carabulea din Sibiu, alte două persoane fizice,Corneliu Tănase şi Alin Albu, deţinând câte 10%.

Carpatica a mai strâns în acest an de la acţionari 50,8 mil. lei(11,8 mil. euro). Astfel, sumele totale aduse de acţionari lacapitalul băncii de la începutul anului se ridică la 20 mil. euro.Majorările de capital au fost necesare pentru menţinereaindicatorilor de solvabilitate ai băncii în parametrii ceruţi deBanca Naţională, în condiţiile în care creditele neperformante i-auadus băncii pierderi de 115 mil. lei (27 mil. euro) în primele nouăluni ale anului.

Capitalizarea Băncii Carpatica este în prezent de circa 52 mil.euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO