Acţionarii SIF Transilvania au primit în conturi acţiuni de 109 mil. lei

8 iul 2014 Autor: Ioana Tudor

Societatea de Investiţii Financiare Transilvania (SIF3) a anunţat pe bursă că la finele săptămânii trecute a fost înregistrată la Registrul Comerţului majorarea de capital în valoare de 109,2 milioane de lei (24,8 mil. euro) prin încorporarea unei părţi din profiturile obţinute de societate anul trecut, care s-a ridicat la 189,6 mil. euro.
 
Ca urmare, în conturile acţionarilor SIF Transilvania au intrat acţiuni gratuite evaluate în prezent pe bursă la circa 38,5 milioane de euro.
 
SIF3 şi-a dublat capitalul social care a ajuns în prezent la 218,4 mil. lei (49,7 mil. euro). Capitalul social al SIF3 s-a majorat cu 1,092 miliarde de titluri noi cu o valoare nominală de 0,10 lei/unitate, potrivit unui anunţ remis de societate bursei de la Bucureşti.
 
Acţionarii SIF Transilvania au fost de acord în aprilie să primească acţiuni gratuite, dar nu au mai primit dividende. O operaţiune de majorare similară a avut loc în premieră în 2007, când capitalul societăţii de investiţii a fost majorat cu 54,6 mil. lei, dublându-şi valoarea.
 
Fiecare acţionar în­scris în registrul societăţii la data de 16 iunie a primit câte o acţiune nouă la fiecare acţiune deţinută.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.07.2014

 

Cuvinte cheie:
SIF Transilvania
, actionari
, conturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide