Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Alro Slatina urcă la maximul ultimilor şase ani. Doar în ultima lună au luat plus 60%

Acţiunile Alro Slatina urcă la maximul ultimilor şase...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2017, 00:07 1602

Acţiunile Alro Slatina (ALR), singurul producător de alu­miniu primar şi de aliaje din aluminiu din România, au în­chis vineri la 3,3 lei, maximul ultimilor şase ani, după un avans con­siderabil de 60% doar în ultima lună, potrivit datelor BVB.

De la începutul anului Alro Slatina a adus un randa­ment de circa 190%, evoluţie ajustată cu dividendele plătite din profitul pe 2016, conform calculelor ZF. Alro Slatina este una dintre companiile care au printre cele mai scă­zute free float-uri (acţiuni libere disponibile la tran­zac­ţio­nare) din cadrul pieţei reglementate. Alro este controlată în pro­porţie de 84,2% de Vimetco, iar Fondul Proprietatea are 10,2%. De aici rezultă un free float de 5,59% al Alro, com­panie cu 2,3 mld. lei capitalizare.

De la începutul anului ru­­lajul cu acţiuni a fost de 19,8 mil. lei. Cel mai probabil evo­lu­ţia preţului acţiunilor a venit pe fondul rezultatelor rapor­tate de companie în pri­me­le şa­se luni, coroborate cu evo­luţia preţului aluminiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO