Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Argus, plus 25% în septembrie

Autor: Andrei Chirileasa

16.09.2010, 23:01 26

Acţiunile producătorului de ulei Argus Constanţa (UARG) aucâştigat 25% de la începutul lunii, pe fondul ştirilor privindcreşterea preţului uleiului, începând din luna septembrie.

La baza creşterii preţurilor la ulei stă creşterea preţuluiseminţelor de floarea-soarelui, din cauza producţiei slabe dinacest an. "A crescut preţul meteriei prime, care reprezintă circa80% din preţul uleiului, şi am fost nevoiţi şi noi să creştempreţul la ulei", a explicat Vasile Leu, preşedintele Consiliului deAdministraţie al Argus şi unul dintre principalii acţionari, cu11,9% din acţiuni.

El a mai precizat că primele două luni din trimestrul al treileaau fost încheiate de companie pe profit, iar septembrie se anunţăde asemenea profitabilă. "Se pare că profitul pe acest an va ficeva mai mare decât în buget", a declarat Leu.

Argus Constanţa este unul dintre cei mai mari producători deulei din România. În primul semestru, compania a realizat o cifrăde afaceri de 77,5 mil. lei (18,6 mil. euro), în creştere cu 30%,iar profitul net s-a ridicat la 5,7 mil. lei (1,37 mil. euro), faţăde pierderi de 4,7 mil. lei în prima jumătate a lui 2009.

Pentru tot anul, compania şi-a bugetat un profit net de 7,45mil. lei (1,75 mil. euro). "Pierderile de anul trecut au fostdeterminate de creditul în euro luat în 2008, la un curs de 3,6lei/euro, pe care l-am plătit în 2009 la un curs de 4,2 lei/euro.Anul acesta nu mai avem astfel de probleme. Ne-am învăţat minte şiam luat credite în lei", a explicat Vasile Leu.

Acţiunile Argus au închis ieri la preţul de 1,69 lei,capitalizarea companiei ridicându-se la 60,4 mil. lei (14,2 mil.euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO