Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile băncilor-mamă au înregistrat scăderi puternice în acest an pe burse. UniCredit, minus 58%, iar SocGen a pierdut 30%

Acţiunile băncilor-mamă au înregistrat scăderi...

Autor: Liviu Popescu

20.07.2016, 00:08 955

Băncile din întreaga lume au fost puternic lovite în acest an pe burse. Cu o singură excepţie toate grupurile financiare care deţin bănci în România au fost pe minus. Deşi acţionarii lor au înregistrat pierderi mari şi au cerut conducerii să ia măsuri, niciun grup nu a renunţat la piaţa românească deşi mediul nu este cel mai bun pentru bănci, iar profitabilitatea lasă de dorit. Toate grupurile speră că piaţa românească le va aduce bani într-un final.

Indicele Euro Stoxx 600, ce reuneşte cele mai importante bănci din Europa, a scăzut de la începutul acestui an cu 31,13%. Profitabilitatea redusă a băncilor europene şi instabilitatea provocată de rezultatul referendumului din Marea Britanie au alimentat trendul descrescător pe care s-au înscris instituţiile financiare europene. De altfel, în ultimul an, indicele bancar european s-a depreciat cu 44,96%. 

Astfel, băncile-mamă care deţin bănci în România au înregistrat scăderi importante de la începutul acestui an.  Acţiunile Erste Bank, ce deţine 93,57% din BCR, s-au depreciat cu 19,11% de la începutul acestui an. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO