Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Carrefour se apreciază cu 5% la Paris după publicarea celor mai recente rezultate trimestriale

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

26.10.2023, 16:15 138

Carrefour (simbol bursier CA.PA), cel mai mare retailer alimentar din Europa, cu prezenţă puternică şi în România, înregistra o creştere de 5% pe acţiuni la Bursa de Valori de la Paris în după-amiaza zilei de joi, 26 octombrie. 

Evoluţia venea însă după o serie de rezultate trimestriale sub aşteptările pieţei. Compania a anunţat că vânzările au încetinit în T3/2023 mai mult decât se aştepta iniţial, în vreme ce inflaţia a scăzut pe segmentul de alimente, iar consumatorii au continuat să îşi reducă din cheltuieli, conform Reuters.

CEO-ul Alexandre Bompard avertizase în august că, în Franţa, consumatorii îşi diminuează masiv cheltuielile privind bunurile esenţiale şi a acuzat companiile de bunuri de larg consum că nu reduc preţurile suficient de repede. 

Vânzările din cel mai recent trimestru au ajuns la 23,6 miliarde de euro, în creştere cu 9% faţă de perioada similară din 2022, dar sub dinamica de 10,3% din T2. Totuşi, Carrefour s-a încadrat până acum în cifrele asumate pentru 2023, scrie agenţia de ştiri. Totodată, compania şi-a reiterat ţintele din bugetul de venituri şi cheltuieli, mişcare ce ar putea fi primită cu braţele deschise de către investitori, spun analiştii băncii Jefferies.  

În medie, analiştii se aşteptau la vânzări de 24,2 miliarde de euro, însă evoluţia a fost afectată de coborârea ritmului inflaţionist în Franţa şi de scăderea preţurilor la alimente în Brazilia, spun reprezentanţii Carrefour. 

Pe bursa franceză, Carrefour este a treizeci şi patra societate în funcţie de valoarea de piaţă, fiind evaluată la 12,8 miliarde de euro, sub Société Générale şi Michelin, dar peste Renault şi Amundi.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO