Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SIF-urilor au urcat în medie cu 3,3%, însă titlurile FP au asigurat rulajul bursei

 Acţiunile SIF-urilor au urcat în medie cu 3,3%, însă titlurile FP au asigurat rulajul bursei

Autor: Stefan Musgociu

25.02.2011, 17:29 15

Acţiunile SIF-urilor au crescut în medie cu 3,34%, într-o piaţăîn urcare cu 1,48% şi în care tranzacţiile cu acţiunile FonduluiProprietatea (FP) au continuat să asigure cea mai mare parte dinlichiditatea de 27,1 milioane lei, scrie Mediafax Business.

Bursa a crescut în această săptămână cu 0,28%, astfel că raportatla nivelul de la finalul anului trecut, piaţa este cu 7,28% maisus.

Acţiunile SIF-urilor au avansat în medie cu 2,44% în aceastăsăptămână, astfel că la finalul şedinţei de vineri indicele BET-FIse plasa cu 3,68% peste nivelul din ultima sesiune a anuluitrecut.

Totodată, cotaţiile celor mai lichide zece titluri au ridicat înaceastă săptămână indicele BET cu 0,36%. Comparativ cu nivelul dela finalul anului precedent, indicele BET este în creştere cu8%.

Spre jumătatea şedinţei de vineri, unii investitori au încercat săprofite de revenirea burselor externe şi au introdus ordine detranzacţionare la preţuri peste cele de joi. Deşi preţurile aucrescut, cei mai mulţi jucătorii au continuat să adopte poziţii deaşteptare.

Astfel, exceptând titlurile Fondului Proprietatea doar cinciacţiuni au mai înregistrat rulaje de peste 500.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO