Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Sphera Group au plus 50% de la listarea din 9 noiembrie, în timp ce toată piaţă a scăzut cu 1,75%

Acţiunile Sphera Group au plus 50% de la listarea din 9...

Autor: Dan Grigore Ivan

19.12.2017, 00:07 1150

Sphera Group (SFG), compania care are în administrare 106 restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, este vedeta bursei bucureştene, după ce în cinci săptămâni de la debutul în arena de tranzacţionare afişează o apreciere de 50%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa pieţei de capital locale, figurează cu o scădere de 1,75%, într-o perioadă în general delicată pentru bursa românească.

Sfidând condiţiile de tranzacţionare din această perioa­dă, acţiunile Sphera au fost căutate de investitori, iar în timp ce alte afaceri antreprenoriale de la Bucureşti, multe dintre ele printre cele mai noi listări, înregistrau scăderi ale valorii de piaţă, capitalizarea bursieră a grupului de francize a crescut cu 547 mil. lei, până la 1,68 mld. lei (367 mil. euro) şi a devenit al 13-lea cel mai valoros emitent local de la Bucu­reşti, avan­sând două locuri faţă de momentul listării de pe 9 no­iembrie. În acest moment, diferenţa între Sphera şi Trans­electrica (TEL), compania situată pe poziţia imediat următoare în faţa administratorului de restaurante, este de 182 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO