Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Teraplast au sărit cu 10% după intrarea finlandezilor de la KJK

Autor: Adrian Cojocar

29.10.2012, 00:02 267

Acţiunile Teraplast au crescut cu 10,37% până la un preţ de 0,149 lei/titlu în şedinţa de vineri, după ce intrarea fondului finlandez în acţionariatul companiei a devenit publică. Fondul finlandez de investiţii KJK Fund II, care a fost raportat în august cu un pachet de 5,75% din acţiunile Rompetrol Well Services (PTR), a ajuns să deţină 6,3% din titlurile producătorului de profiluri din PVC Teraplast Bistriţa (TRP).

Finlandezii au cumpărat pe 16 octombrie şi 24 octombrie circa 18,8 milioane de acţiuni Teraplast pe care au plătit 2,2 milioane de lei (0,5 milioane de euro). Finlandezii sunt o prezenţă discretă pe bursa de la Bucureşti şi nu au făcut publică strategia lor în România, limitându-se să spună doar că sunt investitori pe termen lung.

În urmă cu două luni aceştia au plătit circa 4,3 mil. lei pe o participaţie semnificativă în cadrul Rompetrol Well Services în urma ieşirii din acţionariat a fondului olandez de investiţii Palmer Capital Emerging Europe Equity Fund, fost MEI Roemenie en Bulgarije. Achiziţia de la Teraplast vine în contextul în care titlurile companiei au pierdut în ultimii trei ani peste 75% din valoare pe fondul deteriorării profitabilităţii companiei, care a raportat în prima jumătate a anului pierderi de 3,86 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO