Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile UiPath au urcat cu 45% în ultima lună pe o Bursă americană în creştere cu 8%. Rezultatele financiare ale companiei, frenezia din jurul inteligenţei artificiale şi acumulări din partea unor mari investitori, principalii factori ai raliului acţiunilor PATH

Daniel Dines, cofondator şi codirector executiv al UiPath.

Daniel Dines, cofondator şi codirector executiv al UiPath.

Autor: Liviu Popescu

07.06.2023, 07:30 932

Cu 45% s-au apreciat în ultima lună acţiunile UiPath (PATH) pe Wall Street, de la 13,5 dolari la aproximativ 19,7 dolari pe unitate, ca urmare a freneziei inteligenţei artificiale care a cuprins sectorul de tech din SUA şi pe fondul unor rezultate financiare care arată că primul unicorn din România şi-a redus substanţial pierderile.

Astfel UiPath a urcat în ultima lună, din 8 mai 2023 încoace, de la o capitalizare bursieră de 7,3 mld. dolari la aproximativ 10,9 miliarde de dolari, arată datele agregate de ZF de la New York Stock Exchange (Bursa de Valori din New York).

Spre comparaţie indicele Nasdaq al companiilor din energie din SUA a urcat cu 8%, S&P 500 cu 3,3%, iar Dow Jones a scăzut uşor. La Bucureşti indicele principal BET al bursei locale are minus 0,3%. Cu alte cuvinte UiPath a supraperformat Wall Street.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO