Burse - Fonduri mutuale

Adrian Viman renunţă la funcţia de membru CA al Meta Estate Trust. Preşedintele CA, Tudor Cartianu: A apărut o situaţie de potenţial conflict de interese. Asigurăm acţionarii că turbulenţele pe care compania le trăieşte sunt paşi necesari pentru un viitor profitabil

Adrian Viman renunţă la funcţia de membru CA al Meta...
14.09.2023, 00:02 362

Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că Adrian Viman, prin Adivi Estate SRL, a renunţat la mandatul de membru al Consiliului de Administraţie începând cu 31 decembrie 2023 sau, după caz, mai devreme, la finalul lunii în care un nou membru va fi numit în locul lui.

„Renunţarea la mandatul de membru al CA Meta Estate Trust din partea dlui Viman vine în contextul unor reaşezări strategice menite să repună compania pe baze solide şi să asigure procesele de guvernanţă corporativă necesare unei companii. Pe acest fond a apărut o situaţie de potenţial conflict de interese între poziţia dlui Viman în CA şi calitatea sa de acţionar cu acţiuni preferenţiale ce a rezultat în această renunţare la mandat”, spune Tudor Cartianu, preşedinte CA al Meta Estate, pentru ZF.

În ultima perioadă, la nivelul echipei de management au fost realizate o serie de schimbări, printre care înlocuirea lui Eugen Voicu cu Teodor Cartianu. De asemenea, Alexandru Bonea a preluat funcţia de director general de la Oriol Casellas Deig, care a rămas în echipă ca director general adjunct, iar Alexandra-Gabriela ţiţan a venit în funcţia de CFO în locul Ralucăi Drăgan. Compania a cooptat-o şi pe Antoanela Comşa pe poziţia de director de investiţii.

„Dorim să asigurăm acţionarii Meta Estate Trust de faptul că turbulenţele pe care compania le trăieşte sunt paşi necesari pentru un viitor profitabil şi că CA-ul supervizează activitatea companiei pentru a asigura că managementul livrează valoare pentru toţi acţionarii. De altfel, în zilele următoare vor putea vedea din partea CEO-ului companiei un raport de strategie care va arăta viziunea lui pentru următorii ani”, a adăugat preşedintele CA pentru ZF.

Meta Estate Trust a raportat pentru prima jumătate a lui 2023 venituri totale de 6,3 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce profitul net a urcat la 2,9 mil. lei de la 0,7 mil. lei. Meta Estate Trust scrie în raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori că a încasat echivalentul a 3,4 mil. euro (17 mil. lei), realizând un exit total din două proiecte de investiţii şi parţial din patru.

În acelaşi timp, portofoliul de investiţii a generat încasări de aproximativ 3,4 milioane euro, din care 2,9 milioane euro sunt aferente exit-urilor marcate în primul semestru al 2023. Compania are 69,6 mil. lei capitalizare, iar de la începutul anului acţiunile MET se tranzacţionează în scădere cu 10,5%, pe fondul unor tranzacţii de 15,1 mil. lei, conform datelor BVB.  Tibi Oprea

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO