Burse - Fonduri mutuale

Afacerile Compa, trase în jos de scăderea comenzilor de la Delphi şi Honeywell

Afacerile Compa, trase în jos de scăderea comenzilor de...

Autor: Radu Bostan

12.08.2014, 00:05 468
Compa Sibiu (CMP), furnizor de piese pentru producători de componente auto precum Delphi sau Honeywell, se aşteaptă ca anul viitor să aducă o revenire a vânzărilor către principalii clienţi, după un declin al afacerilor de 5,5% în primul semestru din 2014, până la 223 milioane de lei (50,6 mil.euro).
 
Deşi vânzările s-au redus, firma sibiană a reuşit să-şi majoreze profitul cu aproape 15% în primul semestru, la 14,2 milioane de lei (3,2 milioane de euro).
 
Compania şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 463 milioane de lei, în creştere uşoară faţă de anul precedent.
 
„Comunicările iniţiale, cu privire la volumele care se vor comanda, ale unor clienţi importanţi ai firmei au fost mai optimiste, comenzile ferme fiind însă ceva mai reduse. În astfel de situaţii sunt comenzile pentru: corp injector EURO 4 pentru partenerul Delphi, componente pentru turbosuflante pentru partenerul Honeywell, precum şi alte produse tradiţionale COMPA destinate ca piese de schimb, ale căror cereri au fost diminuate semnificativ“, spune în raportul semestrial conducerea companiei, controlate de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO