Burse - Fonduri mutuale

Alro Slatina trece pragul capitalizării de un miliard de lei pe bursă, dar preţul aluminiului alunecă spre noi minime

Alro Slatina trece pragul capitalizării de un miliard de...

Autor: Radu Bostan

20.08.2015, 00:06 622

Capitalizarea producătorului de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) a urcat deasupra nivelului de un miliard de lei, creşterea acţiunilor pe bursă fiind impulsionată de anunţul combinatului că a revenit pe profit în primul semestru după doi ani pe pierdere.

Acţiunile Alro au urcat cu 23% în cele trei zile de la anunţul rezultatelor financiare, doar ieri crescând cu 11% pe fondul unui rulaj cel puţin dublu faţă de lichiditatea medie a titlurilor ALR. Compania a „recucerit“ astfel un vârf pe care l-a pierdut în februarie 2014, când anunţa rezultat final negativ pentru al treilea an consecutiv.

Cifra de afaceri a producătorului de aluminiu a crescut cu 26% în primele şase luni ale anului, la 1,2 miliarde de lei, în timp ce profitul operaţional (EBITDA) s-a multiplicat de 12 ori, până la 248,3 milioane de lei. Compania a încheiat semestrul cu un rezultat net de 84,4 milioane de lei, sau de 136,2 milioane de lei dacă se elimină influenţa instrumentelor financiare derivate din contractul de achiziţie a energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO