Burse - Fonduri mutuale

Arctic Stream anunţă semnarea unor contracte care pot ajunge la 407 mil. lei. “Nu există un angajament ferm din partea beneficiarului de a achiziţiona cantităţile maxime indicate”

Arctic Stream anunţă semnarea unor contracte care pot...

Autor: Liviu Popescu

07.09.2023, 18:16 504

Arctic Stream (simbol bursier AST), integrator de infrastructură şi securitate IT evaluat de investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti la 107 mil. lei, a anunţat joi seară că a semnat mai multe contracte sub forma a patru acorduri cadru pentru furnizarea de echipamente de comunicaţii pentru un client din sectorul public în domeniul apărării.

“Fiecare acord cadru este semnat împreună cu un alt competitor, urmând că pentru fiecare contract subsecvent să se reia competiţia de ofertare în vederea atribuirii contractului”, potrivit raportului publicat la BVB. Valoarea totală a acordurilor cadru raportată la cantitatea maximă estimată este de 407 mil. lei.

Această valoare este reprezentată de preţurile pentru cantităţile maxime estimate de produse ce vor fi livrate şi achiziţionate de beneficiar în baza unor contracte subsecvente ce vor fi semnate. 

“Astfel, nu există un angajament ferm din partea beneficiarului de a achiziţiona cantităţile maxime indicate, acestea urmând a fi comandate în funcţiile de nevoiile şi necesităţile acestuia pe durata acordului cadru. De asemenea semnarea de către AST a unui contract subsecvent aferent acestor acorduri cadru, ce va reprezenta o comandă fermă din partea beneficiarului, va fi notificată către toate părţile interesate în cazul în care valoarea acestuia va depăşi 10% din cifra de afaceri a anului financiar încheiat anterior (conform prevederilor în vigoare)”.

În 2023 acţiunile AST au urcat cu 27,5% pe tranzacţii de 4,1 mil. lei. Antreprenorul Diaconu Dragoş Octavian are o deţinere de 67,6% din companie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO