Artego răscumpără 10% din acţiuni cu bani din rezerve

19 aug 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

Acţionarii companiei Artego Târgu-Jiu (ARTE), producător de benzi de cauciuc pentru transportul ma­te­rialelor, au aprobat răscum­pă­rarea de acţiuni proprii din piaţă, vizând un pachet de până la 10% din titluri, potrivit unui anunţ publicat la bursă.
 
Compania inten­ţio­nează să răscum­pere din piaţă ma­xi­mum 995.000 de ac­ţiuni, fiind dispusă să plătească între 2,5 lei şi 12,65 lei per titlu. Astfel, compania ar putea plăti între 2,5 mil. lei (0,57 mil. euro) şi 12,6 mil. lei (2,86 mil. euro) pentru răscumpărare, iar plăţile se vor face din rezervele de 27,75 mil. lei (6,3 mil. euro) înregistrate la finalul anului trecut.
 
Acţiunile Artego se tranzacţionau ieri la un preţ de 10,35 lei/titlu. Com­pania are o capitalizare bursieră de 103,3 milioane de lei. Acţionarii com­paniei sunt salariaţii, care controlează un pachet de 70%. Volumul total de acţiuni care poate fi răscumpărat din piaţă este de 29,96%, iar acţiunile răscumpărate vor fi reduse din capitalul societăţii.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2014

 

Cuvinte cheie:
Artego
, actiuni
, rascumparare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide