Burse - Fonduri mutuale

Aurul sare la maximul ultimelor opt luni ca urmare a atentatului din Rusia

Aurul sare la maximul ultimelor opt luni ca urmare a...

Autor: Liviu Popescu

05.04.2017, 00:05 499

Preţul gramului de aur în România a ajuns marţi la aproape 173 de lei, cel mai ridicat din august 2016 încoace, în condiţiile în care pe plan extern cotaţia metalului se apreciază ca urmare a creş­terii tensiunilor pe plan geopolitic din cauza evenimentului tragic din Rusia, dar şi ca reacţie la deprecierea do­larului american. BNR cotează gra­mul de aur în raport cu dolarul american.

„Marţi-dimineaţă investitorii s-au îndreptat către active de refugiu înaintea întâlnirii dintre preşedinţii SUA şi China şi în urma atentatului terorist din nordul Rusiei“, se arată într-o notă a Piraeus Bank.

Preţurile metalelor preţioase urcă pe seama caracterului de active de refu­giu al acestora, apreciat de investitori în condiţiile incertitudinilor politice la nivel global. Preţul argintului a crescut peste 18,3 dolari pe uncie, platina este cotată la 951,5 dolari pe uncie, iar preţul paladiului s-a menţinut cu puţin peste 800 de dolari pe uncie. Luni a avut loc un atentat la metroul din Sankt Petersburg în urma căruia au fost ucise 14 persoane, iar alte 50 au fost rănite.

La începutul săptămânii, principalii indici americani au cunoscut noi corecţii negative după ce numărul de autovehicule de vânzare s-a raportat în scădere la 16,6 milioane de unităţi, se arată într-o notă a XTB România. „Performanţa laterală sau posibilele episoade negative de scurtă durată ar putea să mai persiste în piaţă, însă trendul rămâne ascendent, acesta având şanse să fie reluat cel mai probabil dacă cifrele din piaţa muncii vor mulţumi investitorii.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO