Burse - Fonduri mutuale

Bilanţ la final de ofertă la Petrom: 44% din tranzacţiile din 2016 au fost înregistrate săptămâna trecută

Bilanţ la final de ofertă la Petrom: 44% din...

Autor: Dan Grigore Ivan

24.10.2016, 00:04 365
Pe parcursul săptămânii trecute au fost derulate circa 6.300 de tranzacţii cu acţiuni OMV Petrom, atât pe piaţa principală, cât şi pe cea de oferte (POFR), cu o valoare cumulată de 176 mil. lei, adică 44% din tranzacţiile cu astfel de titluri înregistrate de la începutul anului.

Oferta de vânzare cu discount la Petrom de către Fondul Proprietatea i-a determinat pe unii investitori să vândă pentru a marca randamente, astfel că în perioada 17-21 octombrie OMV Petrom, care este cea mai mare companie listată, a fost cel mai tranzacţionat emitent. Compania petrolieră a surclasat Banca Transilvania şi Fondul Proprietatea, abonaţii primelor două locuri în mod normal în ultimul timp.

Astfel, fără a lua în calcul piaţa POFR, în această perioadă s-au realizat peste 4.700 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 97 milioane lei, pe locul secund fiind Banca Transilvania, cu o valoare tranzacţionată de 61,47 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO