Bilanţ la final de ofertă la Petrom: 44% din tranzacţiile din 2016 au fost înregistrate săptămâna trecută

24 oct 2016 Autor: Dan Grigore Ivan

Pe parcursul săptămânii trecute au fost derulate circa 6.300 de tranzacţii cu acţiuni OMV Petrom, atât pe piaţa principală, cât şi pe cea de oferte (POFR), cu o valoare cumulată de 176 mil. lei, adică 44% din tranzacţiile cu astfel de titluri înregistrate de la începutul anului.

Oferta de vânzare cu discount la Petrom de către Fondul Proprietatea i-a determinat pe unii investitori să vândă pentru a marca randamente, astfel că în perioada 17-21 octombrie OMV Petrom, care este cea mai mare companie listată, a fost cel mai tranzacţionat emitent. Compania petrolieră a surclasat Banca Transilvania şi Fondul Proprietatea, abonaţii primelor două locuri în mod normal în ultimul timp.

Astfel, fără a lua în calcul piaţa POFR, în această perioadă s-au realizat peste 4.700 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 97 milioane lei, pe locul secund fiind Banca Transilvania, cu o valoare tranzacţionată de 61,47 milioane lei.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.10.2016

 

Cuvinte cheie:
tranzactii
, inregistrare
, petrom
, oferta
, bilant
, actiuni
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide