Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj evaluează BRD la 12,8 lei/acţiune

25.07.2010, 23:41 32

AnaliŞtii firmei de brokeraj Broker Cluj (BRK) estimează căvaloarea intrinsecă a acţiunilor BRD-SocGen (BRD) - a doua bancă depe piaţa locală după active - este de circa 12,8 lei, cu 16% pesteultimul preţ de tranzacţionare al titlurilor BRD în şedinţa devineri, de 11 lei/acţiune.
Analiştii Broker au evaluat acţiunile BRD mai întâi prin comparaţiaindicatorilor financiari cu cei ai altor bănci listate din regiuneşi din Europa de Vest, din care a rezultat un preţ mediu de 13,5lei/acţiune.
"Din punctul de vedere al indicatorului PER, acţiunea BRD esterelativ subevaluată, fiind tranzacţionată la un multiplu P/E de9.81x cu rezultatele din ultimele 12 luni şi la un P/E forward de7.4x (în raport cu profitul estimat pentru 2010), ambele cifrefiind sub valoarea mediană atât la nivel regional, cât şi raportatla băncile din Europa Occidentală", se arată în raportulBroker.
Indicatorul PER (sau P/E) este unul dintre cei mai utilizaţi înanaliza fundamentală, reprezentând raportul dintre preţulacţiunilor şi profitul net pe acţiune.
Analiştii Broker au evaluat apoi acţiunile BRD prin prismadividendelor viitoare pe care estimează că banca le va distribuiacţionarilor, iar în urma aplicării a trei scenarii a rezultat ovaloare medie de 12,2 lei/acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO