Burse - Fonduri mutuale

Brokerii asistă neputincioşi la delistările pe bandă rulantă de pe RASDAQ

Brokerii asistă neputincioşi la delistările pe bandă...

Autor: Ioana Tudor

03.02.2015, 00:08 1662

Patru dintre cele mai mari companii listate pe piaţa RASDAQ, cu o capitalizare cumulată de peste 476 mil. lei, au preferat să se delisteze decât să se transfere pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti. Din 2008, bursa nu a mai atras nicio companie privată, bazându-se exclusiv pe listările companiilor de stat.

Pe piaţa RASDAQ sunt lis­tate circa 900 de com­panii, provenite în urma pri­vatizărilor în masă derulate la începutul anilor ’90. Până în octombrie, companiile listate pe piaţa RASDAQ trebuie să decidă dacă se mută pe piaţa principală a bursei, dacă se transferă pe un sistem alternativ sau dacă se delistează. RASDAQ se va desfiinţa în octombrie.

„Avem o echipă care se ocupă de piaţa RASDAQ şi de listările pe AeRO şi purtăm discuţii cu multe so­cietăţi. Consider că este binevenită res­tartarea pieţei cu societăţi care doresc să rămână lis­tate. Piaţa RASDAQ a fost înfiin­ţată prin lege, iar com­pa­niile listate acolo nu au venit întot­dea­una de bună­voie. Bursa are destule com­panii lis­tate, pro­blema este nu­mărul de emitenţi cu lichiditate mare“, a afirmat Alin Brendea, di­rec­torul general ad­junct al firmei de brokeraj Prime Transaction.

Compania de transport naval Navrom (COVG), Bega Turism Timi­şoara (SCDE), producătorul de obiecte sanitare Cersanit România (RMRM) şi producătorul de cărămizi Ceramica Iaşi (CERE) sunt doar patru dintre com­paniile mari care vor părăsi bursa. Navrom, cea mai mare dintre companiile care au decis să se delisteze, cu o capitalizare de 177,4 milioane de lei, ia în considerare revenirea la tranzacţionare, de data aceasta pe piaţa principală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO