BT Capital Partners se aşteaptă la afaceri mai mari cu 20% pentru Teraplast în 2018 pe fondul deblocării pe piaţa de infrastructură

23 aug 2017 Autor: Liviu Popescu

♦ Afacerile ar urma să urce anul viitor la 522 mil. lei ♦ Ritmul de creştere al afacerilor pentru 2019, 2020 şi 2021 ar fi de 10% ♦ Preţul de referinţă pentru o acţiune, 0,538 lei, plus 15% faţă de cel de tranzacţionare din prezent.

Analiştii de la BT Capital Part­ners, compania de brokeraj membră a grupului financiar Banca Transil­vania, se aşteaptă ca afacerile produ­cătorului de PVC Teraplast Bistriţa (TRP) să urce cu 20% anul viitor pe fondul relansării pieţei de infra­structură de mediu şi al achiziţiilor realizate în 2017.

Pentru următorii trei ani, analiştii anticipează un ritm de creştere anual al cifrei de afaceri a Teraplast de 10%.

„În ceea ce priveşte EBITDA, ne aşteptăm ca evoluţia costurilor să pună presiune pe marja EBITDA în 2017 (12%) în pofida contribuţiei favorabile a Depaco şi a TeraSteel Serbia. Totuşi, din 2018, credem că aceasta va reveni la 15% şi se va menţine la acest nivel în 2019-2020. Investiţiile în linia de reciclare a deşeurilor PVC este princi­palul motiv pentru care anticipăm o consolidare a perfor­manţei opera­ţionale“, explică analiştii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2017

 

Cuvinte cheie:
BT Capital Partners
, afaceri
, Teraplast
, infrastructura
, capital
, tranzactionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide