Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţionarii Romgaz aprobă majorarea cu 3,5 miliarde de lei a capitalului social prin acordarea a nouă acţiuni gratuite la una deţinută

Bursă. Acţionarii Romgaz aprobă majorarea cu 3,5...

Autor: Eduard Ivanovici

18.12.2023, 17:11 4193

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) are undă verde de la acţionari pentru derularea unei majorări de capital social în valoare de 3,47 miliarde de lei  prin emisiunea a 3,47 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu pe unitate.

Conform unei hotărâri a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 17-18 decembrie, operaţiunea se va desfăşura prin acordarea a nouă acţiuni gratuite pentru fiecare deţinută, capitalul urmând să crească astfel de la 385,4 milioane de lei la 3,85 miliarde de lei.

Obiectivul majorării constă în susţinerea activităţii curente a societăţii. Termenul ex-date este pe 28 mai 2024, iar ziua de 29 mai reprezintă data de înregistrate. Plata acţiunilor gratuite se va realiza pe 30 mai.

Ce câştigă investitorii şi ce câştigă Romgaz din majorarea capitalului social cu 3,5 mld. lei. CEO: „Ne gândim în continuare să emitem obligaţiuni”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO