Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile „noului” Fond Proprietatea s-au apreciat în prima zi după ex-dividend cu 45,7%. Spectacol şi pe produsele structurate

Bursă. Acţiunile „noului” Fond Proprietatea s-au...

Autor: Tibi Oprea

08.09.2023, 00:07 2141

„Fondul Proprietatea e mort. Trăiască noul Fond Proprietatea.” Pe 7 septembrie, acţiunile „noului” Fond Proprietatea, tranzacţionate în premieră fără distribuţia record de numerar de pe urma listării Hidroelectrica (H2O), s-au apreciat cu 45,7%, de la preţul de referinţă de 0,2615 lei anunţat de Bursa de Valori Bucureşti la 0,381 lei, debutul şedinţei fiind marcat chiar de suspendarea de la tranzacţionare timp de 18 minute pe fondul aglomeraţiei investitorilor şi al lipsei de vânzători date de limita superioară de variaţie de 25%.

Tranzacţiile s-au ridicat la 38,5 mil. lei, iar emitentul a încheiat şedinţa de joi la o capitalizare de 2,37 mld. lei, comparativ cu 12,33 mld. lei în ziua anterioară, ultima în care investitorii au putut cumpăra pentru a beneficia de dividendul special.

Miercuri seară, când BVB a anunţat preţul de referinţă calculat în urma corectiei ex dividend de 1,7225 lei, tranzacţiile cu acţiuni FP au fost de 123,5 mil. lei. Fondul Proprietatea va avea o pondere de 2,46% în indicele principal BET, faţă de 16,02% cât era înainte. Cum se procedează pentru indicii Total Return, adică cei care includ şi dividendele?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO