Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Acţiunile TTS au plus 20% în ultima săptămână, la un maxim record. De ce şi care este potenţialul

Bursă: Acţiunile TTS au plus 20% în ultima...

Autor: Tibi Oprea

20.07.2023, 07:50 3190

„Important este să prinzi trenul. Nu contează dacă este primul sau ultimul vagon”, spune un broker ♦ „Creşterea din ultima lună o văd ca pe o mişcare speculativă“, spune un alt broker  În ultimul an, transportatorul fluvial şi-a dublat capitalizarea, la 1,2 mld. lei.

Acţiunile Transport Trade Services (simbol bursier TTS), trans­por­tator fluvial de mărfuri listat la Bursa de Valori Bucureşti şi inclus în indicele principal BET, înregistrează un avans de 20% în ultima săptămână, după ce miercuri 19 iulie acestea se apreciau la ora 15:00 cu 7%, la un maxim istoric de 19,85 de lei pe unitate. Spre comparaţie, BET înregistrează un plus de 1,7% în aceeaşi perioadă, arată datele agregate de ZF de la BVB.

„Important este să prinzi trenul. Nu contează dacă este primul sau ultimul vagon. TTS a avut nişte date finan­ciare foarte bune la T1/2023, cred că în principal pe seama războiului din Ucraina şi cu transportul cerealelor de acolo în diferite puncte din lume. Cred că a beneficiat de un mare apetit pentru transportul cerealelor către porturi în primul rând. Investitorii s-ar putea să pluseze un pic în aşteptarea rezultatelor financiare la T2/2023, mizând pe o eventuală păstrare a ritmului de creştere“, spune Marcel Murgoci, director de tran­zacţionare al Estinvest, pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO