Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Aquila va cumpăra integral Romtec Europa, producător de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor. Tranzacţie de 3,2 mil. euro

Bursă. Aquila va cumpăra integral Romtec Europa,...

Autor: Eduard Ivanovici

07.11.2023, 09:30 1037

Aquila Part Prod (simbol bursier AQ), companie antreprenorială care prestează servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova, a anunţat semnarea unui acord prin care va cumpăra 100% din capitalul social al Romtec Europa, ca parte a strategiei de dezvoltare a societăţii prin M&A.

Valoarea totală a tranzacţiei este de 3,2 milioane de euro, din care se vor scădea valoarea datoriilor existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părţilor sociale, potrivit unui raport de la Bursă.

Romtec, companie românească cu experienţă de 30 de ani în producţia de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor, are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert şi Brake Xpert, şi deţine o unitate de producţie în Iaşi, scriu reprezentaţii Aquila.

„Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creştere organică, cât şi prin fuziuni şi achiziţii. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre şi strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunţam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuţie de noi produse, odată cu finalizarea tranzacţiei Romtec Europa vom prelua facilităţi de producţie, contribuind la dezvoltarea industriei româneşti”, se arată în raport.

Grupul Romtec este deţinut în proporţie de 80% de Green Ideas Group MTC şi 20% de FLM Group Green MTC. La finele anului trecut, compania avea 47 de angajaţi, afaceri de 25 de milioane de lei şi un profit net de 1,3 milioane.

Aquila a înregistrat venituri de 1,1 miliarde de lei în primele şase luni ale anului 2023, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Evoluţia a fost susţinută în principal de avansul veniturilor din segmentul de distribuţie, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net a ajuns la 42 milioane de lei, plus 29%.

Acţiunile AQ sunt pe plus cu 65,6% în 2023, pe tranzacţii de 48 de milioane de lei şi un BET în creştere cu 25%. Evaluată la 1,1 miliarde de lei, societatea are a treia cea mai ridicată dinamică din structura indicelui principal de anul acesta. Din acţionariat fac parte antreprenorii Cătălin Vasile şi Alin Dociu, cu participaţii de câte 33,3%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO