Burse - Fonduri mutuale

Bursă. AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie de la BVB, şi-a bugetat afaceri de aproape 500 mil. lei în 2024, plus 15% an/an şi profit net de 49 mil lei

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Autor: Cristina Bellu

01.04.2024, 09:26 3328

AROBS Transilvania Software (simbol bursier AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, vizează pentru 2024 o cifră de afaceri consolidată de 494,9 milioane de lei, în creştere cu 15,8% faţă de 2023, când a furnizorul de servicii şi soluţii software a raportat afaceri de 427,3 milioane de lei la nivel consolidat.

În paralel, EBITDA normalizată este estimată să atingă 92,9 milioane de lei, iar profitul net normalizat la 48,8 milioane de lei.

Luni, în ultima oră şi jumătate de tranzacţionare de la bursă, acţiunile AROBS pierdeau 0,85%, pe un rulaj de circa 700.000 de lei şi o valoare de piaţă de 815,5 milioane de lei, conform BVB

„În 2024 vizăm continuarea activităţilor axate pe extindere strategică, inovaţie şi eficienţă operaţională. (...). Eforturile noastre sunt direcţionate în principal către integrarea firmelor nou venite în grup, optimizarea proceselor, dezvoltarea pe tehnologiile accelerate, având grijă în acelaşi timp de echipele din cadrul grupului, care stau la baza succesului nostru”, spune Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Portivit lui Voicu Oprean, procesul de integrare a entităţilor din grup va include în unele cazuri şi absorbţia entităţilor achiziţionate pentru a simplifica structura Grupului, pentru a uşura operaţiunile între companii, reducerea costurilor şi a funcţiunilor redundante, şi pentru maximizarea sinergiilor.

În ceea ce priveşte extinderea grupului, în 2024, AROBS vizează extinderea organică în pieţele din Uniunea Europeană şi SUA, printr-o apropiere şi mai mare de clienţi şi de centrele tehnologice globale.

Pe zona de M&A compania va continua procesul de achiziţii, prin examinarea atentă a oportunităţilor prezente, concentrându-se pe sinergii, complementaritate şi rezultate solide ale potenţialelor achiziţii. În acest scop, pe termen mediu şi lung, grupul are în vedere folosirea de rezerve proprii şi obţinerea de finanţări din surse specifice pieţei de capital.

Oficialii companiei spun că AROBS va continua să implementeze programe inovatoare de motivare şi retenţie, care nu numai că recunosc şi recompensează realizările individuale şi de echipă, dar promovează şi eficienţa şi excelenţa operaţională. Astfel, AROBS are în vedere continuarea susţinerii oportunităţilor de dezvoltare profesională a echipelor sale, precum şi prin continuarea programelor de Stock Option Plan.

Totodată, în 2024 şi 2025, va avea loc finalizarea ciclului de distribuire a acţiunilor transferate de către fondatorul Voicu Oprean la o valoare nominală către AROBS înainte de listarea companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în 2021.

Cele 40 de milioane de acţiuni au acoperit toate cele trei programe SOP implementate de companie începând cu noiembrie 2021.

AROBS Transilvania Software este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, categoria Premium, începând cu data de 25 septembrie 2023, unde are o capitalizare de 822 mil. lei.

 
 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO