Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Chimcomplex îl numeşte pe britanicul Steve Hunt în funcţia de CEO. Mandat de patru ani

Bursă. Chimcomplex îl numeşte pe britanicul Steve Hunt...

Autor: Eduard Ivanovici

10.04.2024, 18:15 2325

Consiliul de administraţie al Chimcomplex Borzeşti (simbol bursier CRC), principalul producător şi furnizor de substanţe chimice din regiune, l-a numit pe Steve Hunt, cetăţean britanic, în funcţia de director general al companiei, cu mandat de patru ani, conform unui raport publicat la Bursă.

„Începând cu data de 1 iunie, dl Steven Hunt, cetăţean britanic, va prelua funcţia de CEO al companiei. Cu peste 40 de ani de experienţă în domeniul executiv, domnul Hunt a ocupat diverse poziţii de conducere în Europa, Asia şi America, consolidându-şi expertiza în management general, comercial şi strategic. În ultimii ani, a îndeplinit roluri cheie, printre care Vicepreşedinte pentru Dezvoltare şi Strategie Comercială la Nouryon Technology Solutions în Regatul Unit, Director de Marketing pentru Polymer Chemicals la AkzoNobel în SUA şi Vicepreşedinte pentru Organic Peroxides la AkzoNobel în China. În cadrul poziţiilor ocupate, domnul Hunt a reuşit să îmbunătăţească performanţa operaţională şi financiară a companiilor, implementând strategii de creştere şi eficientizare. Prin gestionarea cu succes a portofoliului de produse şi a operaţiunilor, a contribuit la creşterea profitabilităţii şi a cotei de piaţă a companiilor pentru care a lucrat”, reiese din raport.

Experienţa sa include şi managementul cu succes al unor proiecte de expansiune şi restructurare, precum relocarea unei fabrici de producţie în China şi închiderea unei unităţi de producţie în Olanda, scriu reprezentanţii Chimcomplex.

Totodată, societatea l-a numit în funcţia de director financiar pe Adrian Teotoc, pe un mandat tot de patru ani, care va începe pe 1 iunie.

Ce spune Chimcomplex despre noul CFO: „Domnul Adrian Teotoc a preluat funcţia (...) având o experienţă bogată în domeniul financiar şi contabil, acumulată pe parcursul a peste 18 ani în diverse industrii, precum construcţii, auto şi comerţ. Ca Manager Financiar şi Administrativ la Humana People to People România şi Flexitech România a condus cu succes operaţiunile financiare şi administrative ale companiilor, asigurând respectarea standardelor internaţionale de raportare financiară şi realizând creşteri substanţiale ale performanţei financiare. Deţine competenţe solide în raportare financiară, control financiar, management financiar şi analiză financiară, fiind calificat să ofere recomandări strategice şi să implementeze acţiuni de îmbunătăţire a profitabilităţii companiei”.

În 2023, Chimcomplex a înregistrat venituri de 1,36 miliarde de lei, în scădere cu 43% faţă de anul precedent, şi un profit net de 75 de milioane, de la 266 de milioane de lei în 2022.

Controlată în proporţie de 85% de CRC Alchemy, urmat de statul român prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (9%), societatea este evaluată la 4,7 miliarde de lei, potrivit BVB. Acţiunile CRC se tranzacţionează în scădere cu 14,4% în ultimele 12 luni, pe o lichiditate de 31,5 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO