Burse - Fonduri mutuale

Bursa de Valori Bucureşti are acordul ASF pentru a-şi muta sediul de la Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei

America House

America House

20.02.2024, 00:07 1194

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat luni 19 februarie schimbarea sediului social al Bursei de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital locale, după ce primăvara trecută compania a semnat un contract de închiriere de 5,5 mil. euro pe zece ani pentru spaţiul din America House.

Sediul de pe bulevardul Carol, aproape de Piaţa Universităţii, se va muta astfel în clădirea America House de pe şoseaua Nicolae Titulescu, din zona Pieţei Victoriei, conform unui raport de la BVB. 

Pe 19 decembrie 2022, acţionarii BVB au aprobat încheierea unui contract de închiriere pentru o perioadă de zece ani cu societatea Complexul Multifuncţional Victoria, având ca obiect închirierea unei clădiri cu destinaţie de sediu social şi lucrări de amenajare. În prezent, în clădirea America House au birouri companii precum Mastercard, BCR, Starbucks, McDonald’s şi Sensiblu.

În incintă se află inclusiv Ambasada Japoniei în România. Acţiunile BVB sunt pe plus cu 64,4% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 70 de milioane de lei şi un indice BET în urcare cu 28,6%. Compania este evaluată la 536 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO