Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Grupul Saxo Bank a raportat un profit net de 35 mil. euro pentru 2023, faţă de 95 mil. euro în 2022. Numărul clienţilor a depăşit pragul de 1,1 milioane, cu peste 100 mld. euro active

Bursă. Grupul Saxo Bank a raportat un profit net de 35...

Autor: Tibi Oprea

01.03.2024, 12:09 198

În 2023, Grupul Saxo Bank a realizat un profit net de 88 de milioane de euro ajustat pentru o amortizare a programelor de software de 40 de milioane de euro, fără taxe, şi un impact negativ de 13 milioane de euro din cesionarea societăţii mixte Saxo Geely Tech Holding. A/S (Saxo Fintech). Spre comparaţie, în 2022 grupul a raportat un profit de 95 de milioane de euro.

Veniturile totale au fost de 81 de milioane de euro, de la 80 milioane de euro în 2022, iar profitul net de 35 de milioane de euro, faţă de 95 milioane de euro în anul anterior, în timp ce rata capitalului a fost de 32%, comparativ cu 31% în 2022.

„Creşterea inflaţiei şi volatilitatea scăzută pe pieţele financiare au dus la o activitate de tranzacţionare şi investiţii mai scăzută comparativ cu 2022. Ratele mai mari ale dobânzilor au avut un impact pozitiv asupra performanţei financiare pentru 2023, iar Grupul Saxo Bank a oferit şi va continua să ofere clienţilor dobândă lider pe piaţă. rate si comisioane. Ţinând cont de condiţiile dificile de tranzacţionare, rezultatul este considerat acceptabil şi în conformitate cu indicaţiile”, transmite banca de investiţii.

Amortizarea software-ului a urmat finalizării migrării BinckBank, evidenţiind importanţa unei oferte tehnologice globale, în timp ce cesionarea Saxo Geely Tech Holding A/S a optimizat atât operaţiunile de afaceri, cât şi concentrarea pe pieţele şi clienţii de bază.

„În 2023, am făcut progrese suplimentare în construirea unui Saxo mai competitiv, mai rezistent şi mai relevant. Am atins un record de peste 1,1 milioane de clienţi finali cu active de peste 100 de miliarde EUR. Un factor cheie în atragerea de noi clienţi şi creşterea activelor clienţilor a fost introducerea modelului nostru inovator al ratei dobânzii. Acest model permite clienţilor să câştige dobânzi de piaţă pentru numerarul lor neinvestit fără restricţiile obişnuite, cum ar fi perioadele de blocare a depozitului. 2023 a marcat, de asemenea, numirea Saxo Bank ca instituţie financiară cu importanţă sistemică (SIFI). Este o responsabilitate pe care o îmbrăţişăm cu modestie şi determinare şi subliniază angajamentul nostru de a fi un partener de încredere, prudent şi conform cu clienţii şi partenerii noştri, precum şi faţă de societăţile în care activăm. Accentul strategic rămâne neschimbat: pe creşterea numărului de clienţi şi a activelor clienţilor şi pe îmbunătăţirea ofertei de produse şi platforme în beneficiul clienţilor noştri, precum şi concentrarea pe pieţele noastre principale. La începutul acestui an, am anunţat reduceri semnificative de preţuri pe pieţe pentru a îmbunătăţi competitivitatea şi pentru a oferi investitorilor mai multă putere să obţină mai mult profit. Reducerea preţurilor şi a taxelor face din ce în ce mai simplă şi atrăgătoare diversificarea între diferite clase de active, o componentă cheie a unui portofoliu de investiţii robust şi de succes”, spune Kim Fournais, CEO şi fondator al Saxo Bank.

Grupul Saxo Bank a continuat să crească numărul clienţilor finali până la un nou nivel record de 1,16 milioane şi un maxim istoric de 100 de miliarde de euro în active ale clienţilor, impactat pozitiv de finanţarea netă de numerar şi titluri de valoare de 10 miliarde de euro în 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO