Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Holdingul imobiliar Meta Estate Trust a investit 6,9 mil. lei într-un proiect rezidenţial tip boutique dezvoltat de APX Immo Property

Bursă. Holdingul imobiliar Meta Estate Trust a investit...

Autor: Tibi Oprea

10.11.2023, 15:43 422

Compania de tip holding Meta Estate Trust (simbol bursier MET) a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că a încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unui proiect rezidenţial premium, de tip boutique. Compania a investit 6,9 milioane de lei în proiectul dezvoltat de APX IMMO PROPERTY, care se află într-o locaţie centrală, pe strada. I. Dragalina, zona Cotroceni. Proiectul are 21 de apartamente şi se află într-un stadiu avansat de dezvoltare, urmând a fi finalizat în următoarele 12 luni. 

„Răspundem cu flexibilitate la dinamica actuală din piaţa imobiliară şi suntem constant în căutare de oportunităţi noi. În contextul actual am ales să investim în proiecte aflate în stadii avansate de finalizare şi care se adresează segmentului de piaţă premium, o strategie care s-a dovedit a fi eficientă şi în perioade de stagnare. Cu o maturitate scurtă şi riscuri minime asociate, investiţia realizată confirmă direcţia asumată de a forma parteneriate solide cu dezvoltatori de încredere şi angajamentul privind obţinerea de randamente sustenabile pentru investitori şi oferirea de soluţii imobiliare de calitate”, spune Alexandru Bonea, Director General, Meta Estate Trust.

Meta Estate Trust transmite că strategia de investiţii se bazează pe un mix diversificat de active, capabil să genereze randamente solide în condiţii de creştere economică şi să îşi menţină valoarea în perioade de stagnare.

„Compania se concentrează pe 6 direcţii de afaceri, co-dezvoltarea fiind una dintre direcţiile cu cele mai mari randamente şi pentru care ne-am asumat o pondere mai mare de 30% din totalul portofoliului. Acest tip de investiţie realizat de MET presupune intrarea într-un parteneriat cu un dezvoltator imobiliar pentru unul sau mai multe proiecte cu scopul de a împărţi randamentele”, notează compania.

Meta Estate Trust are 71 mil. lei capitalizare. Acţiunile MET se tranzacţionează în scădere cu 10,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 16,3 mil. lei, arată datele BVB. Holdingul a încheiat S1/2023 cu venituri de 6,3 mil. lei, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, respectiv un profit net de 2,9 mil. lei, plus 314%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO