Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Libra Bank cheamă acţionarii să voteze o majorare de capital social în valoare de peste 50 mil. lei

Bursă. Libra Bank cheamă acţionarii să voteze o...

Autor: Eduard Ivanovici

20.11.2023, 18:24 857

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings, cu obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti, a convocat adunarea generală extraordinară a acţionarilor pe 22 decembrie 2023, dată la care aceştia vor supune votului majorarea de capital social al companiei cu peste 50 de milioane de lei.

Capitalul grupului bancar ar urma să crească de la 462,6 milioane de lei la 512,6 milioane. Operaţiunea se va realiza prin emisiunea unui număr de 2.273 de acţiuni noi, nominative, cu o valoare nominală de 22.000 de lei pe unitate, se arată într-un comunicat

„Majorarea capitalului social se va face prin emisiunea unui număr de 2.273 acţiuni nou emise în procedura de majorare care vor fi liberate prin încorporarea unor rezerve, respectiv a rezultatului reportat, astfel cum sunt reflectate în Situaţiile financiare anuale aprobate ale Băncii, şi procentul de participare la beneficii şi pierderi se va modifica doar în măsura rotunjirii aritmetice la cel mai apropiat număr întreg de acţiuni, în beneficiul acţionarilor înregistraţi în registrul acţionarilor la data de referinţă stabilită prin prezentul convocator”, scriu reprezentanţii Libra.

Din august, banca are un nou CEO, Cristina Mahika-Voiconi, care a preluat poziţia de la Emil Bituleanu, aflat în funcţie din 2007.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO