Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Meta Estate Trust vinde un pachet de 2,7 milioane de euro

Bursă. Meta Estate Trust vinde un pachet de 2,7 milioane...

Autor: Roxana Rosu

21.09.2023, 11:53 519

Compania de tip holding Meta Estate Trust (simbol bursier MET), activă în sectorul imobiliar, a vândut pachetul de 40% din părţile sociale deţinute în Redport Properties SRL, dezvoltatorul proiectului The Level Apartments, pentru care a încasat peste 2,7 milioane de euro. 

Cu aceastaă investiţie, compania a obţinut un randament de 37%, după o investiţie totală de 2 milioane de euro.

”Aceste tranzacţii dovedesc potenţialul de performanţă a strategiei investiţionale MET. Parteneriatele cu dezvoltatorii de proiecte imobiliare reprezintă un pilon strategic fundamental prin care vom putea obţine randamentele promise acţionarilor noştri.”, a declarat Alexandru Bonea, Director General Meta Estate Trust.

Compania a decis să reinvestească treptat 2 milioane de euro prin achiziţia a 10% din Redport Capital SRL, dezvoltator rezidential care deţine terenuri în zona istorică Dămăroaia – Străuleşti, pe care în următorii 7 ani va dezvolta peste 1.600 de apartamente şi spaţii comerciale.  

Dezvoltatorul urmează să demareze construcţia pentru fazele 3 şi 4 ale proiectului The Level Apartments, cât şi lucrările la Infinity Nord. De asemenea, Meta Estate Trust a acordat un împrumut asociat filialei Montserrat Assets SRL în valoare de 420.000 de euro pentru a achiziţiona două apartamente şi patru locuri de parcare în zona de nord a Capitalei. Cele două apartamente sunt închiriate pentru o perioadă minimă de 3 ani, cu un randament de peste 7%, prima investiţie din linia de afaceri de închiriere.  

Montserrat Assets SRL este o companie înfiinţată în noiembrie 2022 cu scopul desfăşurării unor proiecte specifice de investiţii imobiliare şi este deţinută 100% de Meta Estate Trust.  

Meta Estate Trust a fost fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experienţă în real estate şi piaţa de capital. Din 29 august 2022, grupul  este listat la Bursa de Valori Bucureşti, în piaţa AeRO. Începând cu data de 20 martie 2023, acţiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.    

Compania a investit de la înfiinţare în 37 de proiecte imobiliare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO