Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Metropolitan Life Pensii Private, participaţie de peste 5% din Transport Trade Services. Deţinere de 88 mil. lei la preţurile actuale

Bursă. Metropolitan Life Pensii Private, participaţie...

Autor: Eduard Ivanovici

26.01.2024, 10:08 256

Transportatorul dunărean de mărfuri Transport Trade Services (simbol bursier TTS) şi-a informat investitorii asupra depăşirii pragului de 5% din capitalul social al grupului de către Metropolitan Life Pensii Private, unul dintre cele mai mari fonduri de pensii private Pilon II din România.

Conform calculelor ZF, deţinerea de 3,05 milioane de titluri este evaluată la 87,95 milioane de lei în funcţie de preţul actual de tranzacţionare al acţiunilor de la BVB, respectiv 28,8 lei pe unitate.  Compania are în prezent o capitalizare de circa 1,7 miliarde de lei.

Acţiunile TTS s-au apreciat cu 136,8% în ultimele 12 luni pe fondul rezultatelor financiare în creştere şi al investiţiilor efectuate de companie, rulajul ajungând la 294,4 milioane de lei. Indicele principal BET – din care face parte societatea – a urcat cu 24% în aceeaşi perioadă.

BRK Financial Group vede acţiunile TTS la 33,2 lei, deci un potenţial de creştere de 17,3% în următorul an

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO