Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Nuclearelectrica îl numeşte CFO pe Vasile Dascălu, care a deţinut funcţii similare la Bayer România şi Oracle România. Mandat provizoriu pe cinci luni

Bursă. Nuclearelectrica îl numeşte CFO pe Vasile...

Autor: Eduard Ivanovici

08.04.2024, 18:13 678

Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), unicul producător local de energie nucleară, a anunţat la Bursa de Valori numirea lui Vasile Dascălu în funcţia de director financiar (CFO), cu mandat provizoriu pe cinci luni, începând din 9 aprilie 2024.

El a fost numit de consiliul de administraţie al companiei de stat la recomandarea Comitetului de Nominalizare şi Remunerare şi sub avizul conform al Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP).

„Mandatul provizoriu al domnului Vasile Dascălu va înceta de drept la data numirii unui Director Financiar, ca urmare a finalizării procedurii de selecţie a Directorului Financiar (…) tot în data de 08.04.2024, Consiliul de Administraţie al SNN a aprobat reducerea perioadei de preaviz a domnului Dan Niculaie Faranga, astfel încât contractul de mandat al dlui. Dan Niculaie Faranga încetează la data de 09.04.2024, odată cu desemnarea domnului Vasile Dascălu”, reiese dintr-un raport de la BVB.

Vasile Dascălu este absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanţe-Contabilitate, şi are o experienţă de 30 ani în domeniul financiar, ocupând funcţii de conducere, atât în domeniul privat, cât şi în cel de stat. El a avut funcţia de CFO la Bayer Romania, Agrana România, Oracle România, Urgent Curier, Urgent Cargus şi EnergoNuclear.

De asemenea, Vasile Dascălu deţine certificare şi expertiză în audit intern şi financiar, ocupând în trecut funcţia de director Audit Intern la Dacia-Grup Renault.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO