Burse - Fonduri mutuale

Bursă: o companie din construcţii are cea mai mare marjă de profit la nouă luni, de 31%

Bursă: o companie din construcţii are cea mai mare...

Autor: Liviu Popescu

05.12.2016, 00:07 1639

Companiile Transilvania Con­struc­ţii (COTR), Comelf Bistriţa (CMF) şi Transgaz Mediaş (TGN) au lucrat la nouă luni la marje de profit de circa 31%, cele mai mari din rândul com­paniilor de la bursă care au ra­portat rezultate pozitive.

De altfel, companiile din sectoare precum construcţii şi materiale de construcţii au ieşit în evidenţă prin pris­ma rezultatelor la nouă luni ale Prebet, Impact, Prefab sau Tran­sil­vania Construcţii.

Un alt sector despre care brokerii zic că a raportat re­zul­tate bune la no­uă luni este cel al pro­du­cătorilor de medicamente.

Pe locul patru în funcţie de nivelul mar­jei de profit se poziţionează Romgaz (SNG) cu 30%, iar IAR Braşov pe locul cinci, cu 28%.

Din cele 76 de companii active pe seg­mentul principal de la Bucureşti (fără cele suspendate de la tran­zac­ţionare), 64 au încheiat la nouă luni pe plus, iar dintre acestea din urmă 37 au avut o evoluţie favorabilă a pro­fitului în intervalul ia­nuarie-sep­tembrie 2016 faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Compani Transilvania Construcţii are aproxi­mativ 27 de milioane de lei ca­pitalizare, iar la nouă luni a raportat un profit net de 5 milioane de lei şi afaceri de 16 mil. lei.

De aici rezultă o marjă netă, calculată ca raport între rezultatul net al exerciţiului şi cifra de afaceri netă, de 31%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO