Burse - Fonduri mutuale

Bursă. OMV Petrom, Banca Transilvania şi Hidroelectrica au avut în T1/2024 cele mai însemnate creşteri ale capitalizării din indicele BET

Bursă. OMV Petrom, Banca Transilvania şi Hidroelectrica...

Autor: Eduard Ivanovici

12.04.2024, 00:07 4319

Cele mai mari trei companii incluse în structura indicelui de referinţă BET au înregistrat în primele trei luni ale anului creşteri ale valorii de piaţă de 6,2 miliarde de lei, 2,9 miliarde, respectiv 2,7 miliarde de lei.

Este vorba despre OMV Petrom, Banca Transilvania şi Hidroelectrica, emitenţi care ocupă de altfel primele trei locuri în componenţa principalului indice al Bursei de Valori Bucureşti în ceea ce priveşte ponderea.

Pe următorul loc se află BRD – Groupe Société Générale, unde capitalizarea s-a majorat cu 2,6 miliarde de lei în T1/2024, ajungând astfel la 15,1 miliarde. Grupul bancar este urmat de Romgaz, în vreme ce evaluarea producătorului şi furnizorului de gaze naturale a crescut cu 2,3 miliarde, la 21,6 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO