Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Prospecţiuni Bucureşti, firma de prospectare geologică a lui Ovidiu Tender, vrea să meargă în Emiratele Arabe Unite

Bursă. Prospecţiuni Bucureşti, firma de prospectare...

Autor: Tibi Oprea

26.03.2024, 17:43 1473

Compania de prospectare geologică Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), deţinută majoritar de omul de afaceri Ovidiu Tender şi cu SIF Muntenia în acţionariat, a convocat acţionarii în data de 29 aprilie pentru a aproba înfiinţarea unei subsidiare în Emiratele Arabe Unite.

Punctul de pe ordinea de zi a acţionarilor vine după ce la finalul anului trecut Prospecţiuni a anunţat că are în vizor extinderea operaţiunilor în afara ţării după rezultatele financiare în creştere.

„Pe fondul menţinerii preţului petrolului şi gazului la un nivel ridicat şi, mai ales, al strategiei privind independenţa energetică, perspectiva pe termen scurt şi mediu prevede o intensificare a investiţiilor companiilor din piaţa upstream. De asemenea, pentru creşterea stabilităţii financiare şi asigurarea unui trend crescător al activităţii, căutăm în mod activ extinderea serviciilor noastre pe pieţele internaţionale”, reieşea din raportul la nouă luni din 2023.

În primele nouă luni din 2023, societatea listată pe piaţa AeRO a înregistrat un profit net de 25,3 mil. lei, plus 166% an/an, şi o cifră de afaceri de 187,3 mil. lei, un avans de 54%. Cheltuielile din exploatare s-au majorat cu 41% la 156,9 mil. lei.

În aceeaşi zi, acţionarii vor vota distribuirea profitului net de 30,7 mil. lei din 2023 în mare parte către investiţii, precum şi acoperirii parţiale a pierderii reportate (29 mil. lei).

Prospecţiuni are 180,2 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 55,7% de Tender SA, în timp ce SIF Muntenia deţine 11,83% din capitalul social. Acţiunile PRSN se tranzacţionează în urcare cu 49,3% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 5,1 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO