Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere a Rompetrol, încheie 2023 cu afaceri de 73 mil. lei şi un profit de 12 mil. lei, de aproape cinci ori mai mare

Bursă. Rompetrol Well Services, divizia de servicii...

Autor: Eduard Ivanovici

29.02.2024, 19:11 1142

Rompetrol Well Services (simbol bursier RRC), una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sondă din România, a raportat pentru perioada ianuarie-decembrie 2023 o cifră de afaceri de 73,5 milioane de lei, plus 38,2% faţă de 2022. Rezultatul net a constat într-un profit de 11,8 milioane de lei, plus 380,3%, iar cheltuielile de exploatare au crescut de la 53,8 milioane la 62,7 milioane de lei.

„În ciuda contextului de piaţă actual, caracterizat de o volatilitate crescută în segmentul de profil, compania a reuşit să îşi menţină atât poziţia de lider in domeniu. În anul 2023, piaţa de upstream a continuat să înregistreze niveluri investiţionale şi de lucrări scăzute din partea clienţilor. Preţurile de achiziţie pentru bunurile şi serviciile contractate de companie, pentru derularea activităţilor curente, şi-au continuat tendinţa de creştere, iar timpii de livrare au consemnat fluctuaţii, ca urmare a contextului regional”, conform raportului de la BVB.

Societatea a realizat în cursul anului trecut 95 de operaţii de cimentare primară, 319 operaţii de cimentare secundară şi 389 operaţii de stimulare, cosemnând un număr total de lucrări în creştere faţă de cel înregistrat în anul precedent. Astfel, volumul operaţiilor realizate pentru clienţii companiei a înregistrat o majorare de 18% faţă de nivelul din 2022.

În decursul anului 2023, RWS a câştigat, în urma participării la o licitaţie publică, un contract de servicii de cimentare la sondele de gaze naturale pentru Romgaz (SNG), cu o valoare estimată la aproximativ 32,5 milioane de lei şi o durata contractuală de doi ani. De asemenea, compania a început colaborarea cu un client pentru activităţi specifice cimentării sondelor geotermale în Danemarca.

Cu 11,5% s-au apreciat acţiunile PTR în ultimul an, lichiditatea fiind de 4,8 milioane de lei în această perioadă. Prin contrast, indicele BET-NG – unde sunt incluse acţiunile PTR – a crescut cu 21,5% în ultimul an, ceea ce înseamnă că emitentul se tranzacţionează sub media pieţei de energie şi utilităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO