Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Simtel semnează un contract de 4,1 mil. euro pentru proiectarea şi execuţia unei centrale fotovoltaice

Bursă. Simtel semnează un contract de 4,1 mil. euro...

Autor: Eduard Ivanovici

22.12.2023, 18:49 1130

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie, şi-a informat acţionarii la Bursă cu privire la semnarea unui contract de proiectare şi execuţie a unei centrale electrice fotovoltaice. Compania nu a dezvăluit însă numele cumpărătorului.

Contractul este în valoare de 4,1 milioane de euro şi are o durată de nouă luni, iar obiectul constă în „furnizarea de servicii integrate, complete şi funcţionale constând în proiectare, furnizare de echipamente, lucrări de construcţie, punerea în funcţiune şi autorizarea unei centrale fotovoltaice”, conform BVB.

Simtel afişează o valoare de piaţă de 336 de milioane de lei, după ce acţiunile s-au apreciat cu 70% de la începutul anului, pe un rulaj de 28 de milioane de lei.

La finele lunii septembrie, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 213 milioane de lei, de trei ori mai mare decât în primele nouă luni de anul trecut. Profitul a crescut de aproape cinci ori, la 16,3 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO