Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Transportatorul dunărean de mărfuri Transport Trade Services anunţă finalizarea proiectului de modernizare a infrastructurii portului Giurgiu. Investiţie de 24 mil. lei

Bursă. Transportatorul dunărean de mărfuri Transport...

Autor: Eduard Ivanovici

04.01.2024, 11:24 2861

Transport Trade Services (simbol bursier TTS), transportator de mărfuri pe Dunăre şi compania din indicele local BET cu cea mai mare creştere a acţiunilor anul trecut, a anunţat finalizarea proiectului „Modernizarea infrastructurii în portul Giurgiu, zona Ramadan, danele 1,2 – platforma portuară, unităţi, căi de acces”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, conform unui raport de la Bursă.

Principalul obiectiv constă în creşterea gradului de utilizare a portului Giurgiu, situat pe reţeaua TEN-T centrală, contribuind la dezvoltarea infrastructurii de transport, mediu, energie şi prevenirea riscului la standarde europene, în vederea creării premiselor unei creşteri economice sustenabile, în condiţii de siguranţă şi utilizare eficientă a resurselor, obiectiv al POIM 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului a fost de 23,9 milioane de lei (inclusiv TVA), din care 14,4 milioane reprezintă finanţare nerambursabilă (12,2 milioane de lei din Fondul de Coeziune şi 2,2 milioane din bugetul naţional).

„Obiectivul specific nr. 1 este modernizarea infrastructurii în portul Giurgiu – Zona Ramadan, Danele 1,2, prin realizarea de lucrări asupra platformei portuare, a utilităţilor şi a căilor de acces. Obiectivul specific nr. 2 este creşterea volumului de mărfuri tranzitate pe căile navigabile interioare, fiind utilizată infrastructura portuară modernizată din portul Giurgiu. Obiectivul specific nr. 3 este contribuţia la transportul durabil stimulând reducerea poluării cu CO2, prin diminuarea parcursului vehiculelor pe căi rutiere şi timpii de manevră pe platformă”, scriu reprezentanţii TTS.

Amplasamentul investiţiei se află în judeţul Giurgiu, în intravilan, în spatele Danelor 1 şi 2 din zona Ramadan din portul Giurgiu pe o suprafaţă totală de 14.793 mp. Proiectul contribuie la îndeplinirea indicatorului 2S6 – Porturi situate pe TENT-T modernizate, respectiv contribuie la modernizarea Portului Giurgiu şi la îndeplinirea indicatorului 2S3 – Mărfuri transportate pe căi navigabile interioare, cu un estimat de creştere cu aproximativ 75.000 tone/an în primul an de exploatare.

Acţiunile TTS se apreciau cu 1,1% la ora redactării ştirii, pe un rulaj de 200.000 de lei, la o capitalizare de 1,6 miliarde de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO