Burse - Fonduri mutuale

Bursele, "atentionate" de CNVM

26.01.2007, 18:58 16

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis ieri sa atentioneze Consiliul Bursei de Valori si conducerea Bursei din Sibiu ca urmare a nerespectarii programului de tranzactionare avizat de CNVM si neinformarii in prealabil a Comisiei cu privire la intentia de suspendare a programului de tranzactionare timp de o ora.
Cele doua Burse si-au suspendat ieri timp de o ora programul normal de tranzactionare, in semn de protest fata de incoerenta din legislatia fiscala in privinta impozitelor pe care investitorii trebuie sa le plateasca.
Conducerea Bursei de Valori a mai fost atentionata si pentru faptul ca nu a raspuns in termenul solicitat de CNVM la cererea Comisiei de a prezenta unele explicatii privind decizia de a protesta, prin suspendarea partiala a sedintei de tranzactionare, fata de masurile ANAF privind impozitarea veniturilor din castigurile de pe piata de capital.
"Acceptand faptul ca motivul protestului poate fi intemeiat, CNVM considera ca masura de suspendare a unei piete reglementate creeaza un precedent periculos, in conditiile in care piata de capital din Romania este parte integranta a pietei de capital a Uniunii Europene", considera Comisia.
Pe de alta parte, conducerea BVB a luat decizia de a suspenda sedinta de tranzactionare tocmai considerand ca neclaritatile privind impozitarea de pe Bursa sunt de natura sa afecteze grav perceptia investitorilor in regimul fiscal romanesc si increderea in piata de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO