Burse - Fonduri mutuale

Bursele si-au gasit un nou motiv de cearta

01.11.2006, 18:01 9

Conducerea Bursei de Valori spune ca nu a incheiat nici un acord de furnizare de informatii pentru calculul si tranzactionarea de indici bursieri in timp real cu Bursa din Sibiu, care anuntase anterior ca incepand de azi, va lansa primele produse derivate pe doi indici bursieri proprii.
"Astfel de indici construiti in timp real se realizeaza prin acordul pietei care-o genereaza si ii produce si cealalta piata care doreste sa o tranzactioneze. Pe plan local nu avem incheiat un acord de acest gen cu nicio alta institutie. Bursa din Sibiu nu ne-a transmis nicio solicitare in acest sens", a declarat Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori. Reprezentantii Bursei au mai spus ca, in aceste conditii, BVB nu isi asuma nici un fel de responsabilitate pentru instrumentele financiare dezvoltate si tranzactionate pe astfel de indici, fara a avea o sursa autorizata de date.
Oficialii Bursei din Sibiu spun totusi ca tranzactionarea pe indicii bursieri Sibex9 si Sibex18 va incepe de azi, conform programului stabilit initial.
"Noi luam datele de la un furnizor de date, Intelistock, pe baza de contract, cu un delay de 15 minute fata de timpul real. Vom putea incepe tranzactionarea contractelor derivate pe cei doi indici burseri dupa cum am anuntat initial", a spus Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu. "De mai bine de doi ani am incercat sa ajungem la un acord cu Bursa din Bucuresti pentru a putea tranzactiona derivate pe indicele BET la Sibiu si in niciun moment, ei nu s-au aratat cu adevarat interesati de acest lucru. Nu am mai solicitat incheierea unui acord pentru a ne furniza ei date, deoarece cu siguranta nu ar fi fost nici in acest caz de acord", a adaugat Ancuta.
Conducerea Bursei de Valori a spus ca in situatia in care Bursa din Sibiu ar fi facut o solicitare pentru furnizarea de date, "orice lucru se poate discuta".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO