Burse - Fonduri mutuale

BVB a avut în T1 cea mai bună evoluţie anuală a profitului din 76 de companii. La polul opus, Teraplast Bistriţa

BVB a avut în T1 cea mai bună evoluţie anuală a...

Autor: Liviu Popescu

25.05.2017, 00:07 754

♦ Profitul operatorului bursier a crescut cu 3050% pe fondul intensificării activităţii de tranzacţionare ♦ Rezultatul net al Teraplast Bistriţa SA s-a diminuat cu 94% din cauza temperaturilor scăzute şi din cauza intrării în insolvenţă a Romcab ♦ Din 76 de companii active pe segmentul principal, 51 au încheiat primul trimestru pe plus.

 

Bursa de Valori Bucureşti, ope­ratorul pieţei de ca­pital din România, a avut în primul trimestru cea mai bună evoluţie a pro­fi­tului net faţă de aceeaşi perioadă din 2016 din rândul companiilor listate pe segmentul principal, în timp ce la po­lul opus se poziţionează procesa­torul de PVC Teraplast Bistriţa SA.

BVB a raportat un profit net atri­buibil acţionarilor de 2,8 mil. lei, de 31 de ori mai mare faţă de cel obţinut în pri­mul trimestru din 2016, pe fondul in­ten­sificării activităţii de tranzac­ţio­nare. Pe de altă parte, rezultatul Tera­plast Bistriţa s-a diminuat drastic cu 94% la circa 600.000 de lei. Com­pania mo­tivează evoluţia în raportul tri­mes­trial din cauza extinderii sezonului rece, blocajului segmentului de infra­struc­tură de mediu, dar şi insolvenţei unor clienţi precum Romcab Târgu-Mureş.

„În cazul Teraplast, raportarea la trimestrul I din 2016 nu oferă o dimensiune corectă a evoluţiei companiei. Trimestrul I de anul trecut a fost cel mai bun din istoria companiei şi astfel s-a pornit de la o bază ridicată. În plus, sezonalitatea are o influenţa importantă şi este posibil să existe o îmbunătaţire a profitabilităţii în partea a doua a anului, conform bugetului companiei”, precizează Teraplast. 

Analiza ZF realizată pe baza datelor financiare agregate de Inter­ca­pital Invest a luat în calcul doar com­paniile care au raportat rezultate nete pozitive atât în primul trimestru din 2017, cât şi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO