Burse - Fonduri mutuale

Cat costa sa pariezi pe indicele Dow Jones

21.01.2010, 23:04 36

Bursa din Sibiu (Sibex) lanseaza astazi tranzactiile cuinstrumente derivate pe indicele american Dow Jones IndustrialAverage (DJIA), oferind in premiera investitorilor romaniposibilitatea de a paria prin intermediul brokerilor locali peevolutia celei mai mari piete din lume.

Investitorii locali urmaresc cu mare atentie evolutia indiciloramericani, incercand sa intuiasca evolutia Bursei de la Bucuresti,existand in general o corelatie stransa intre cele doua piete.Acest instrument ar putea deveni insa noua jucarie a speculatorilorde pe Sibex, care tranzactionau pana acum derivate SIF Oltenia(SIF5).

Investitia intr-un astfel de contract, care are o valoare decirca 10.500 de lei (egala cu valoarea in puncte a indicelui DJIA),este de 400 de lei (marja ceruta de Sibex). Astfel, la o crestere aindicelui DJIA de la 10.500 de puncte la 10.900 de puncte (400 depuncte sau 3,8% in procente), investitorul isi poate dubla baniidaca a pariat pe cresterea indicelui sau ii poate pierde pe totidaca a mizat pe scadere.

Un dezavantaj este insa programul scurt de tranzactionare, dedoar 45 de minute, de la deschiderea pietei americane pana lainchiderea Bursei din Sibiu.

Tot astazi, Bursa din Sibiu lanseaza propria piata de actiuni,pe care vor fi tranzactionate actiunile operatorului de piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO