Burse - Fonduri mutuale

Cătălin Chelu şi-a transferat de pe o firmă pe alta 1,7% din capitalul Argus

Cătălin Chelu şi-a transferat de pe o firmă pe alta 1,7% din capitalul Argus

Autor: Adrian Cojocar

01.08.2011, 00:00 224

Producătorul de piese auto Altur Slatina, controlat de omul deafaceri Cătălin Chelu (foto), a vândutsăptămâna trecută o participaţie de circa 600.000 de titluri aleproducătorului de ulei Argus Constanţa (UARG), reprezentând aproape1,7% din capitalul companiei pe care a încasat peste 1,8 mil. lei.

Cumpărătorii participaţiei au fost alte două companii din grupulde firme controlat de Chelu, respectiv firma Favil SA, care aachiziţionat 233.400 de titluri Argus, şi distribuitorul de produsealimentare Galgros Galaţi (GALV), la care Cătălin Chelu deţineaproape 50% din acţiuni.

Galgros a cumpărat 370.000 de titluri Argus în schimbul sumei depeste 1,1 mil. lei. Cătălin Chelu şi-a diminuat tot săptămânatrecută participaţia deţinută la producătorul de ceramică FaimarBaia Mare (FMAR) puţin sub pragul de 33% care-l obliga să derulezeo ofertă de preluare a companiei.

Omul de afaceri din Galaţi deţinea anterior aproape 40% dinacţiunile Faimar. Firma Epsomatic deţinută de Chelu a vândut recent7,1% din acţiunile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO