Burse - Fonduri mutuale

Ce acţiuni sunt de cumpărat acum că inflaţia pare să dea înapoi, însă creşterea economică scade

Ce acţiuni sunt de cumpărat acum că inflaţia pare să...

Autor: Eduard Ivanovici

23.08.2023, 07:00 7597

Industria de apărare şi companiile cu rol în tranziţia energetică, pe radarul investitorilor În contextul actual, participanţii bursieri se pot îndrepta către companii cu profit la S1/2023 şi cu o politică solidă de dividend Noile taxe privind tranzacţiile bursiere ar putea creşte însă atractivitatea titlurilor de stat şi a depozitelor bancare.

Cu o inflaţie pe o pantă descen­dentă, şi nu doar în România, însă cu o nouă îngri­jorare pe agendă, respectiv încetinirea creşterii economice, cu perspective de taxare din partea guvernului ale unor sectoare pentru peticirea bugetului, toamna şi iarna lui 2023 aduc noi provocări pentru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti.

Creşterea produsului intern brut (PIB) a fost sub aşteptări în T2/2023, ceea ce i-a determinat pe analiştii de la ING să scrie într-un raport că economia României „încetineşte mai rapid decât aşteptările“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO