Ce estimări au analiştii pentru rezultatele BRD în primul trimestru: va reveni banca pe profit sau vor continua pierderile?

6 mai 2014 Autor: Roxana Pricop

Majoritatea analiş­tilor consultaţi de ZF se aşteaptă ca BRD, a doua bancă din România după va­loarea activelor, să revină pe profit în primul trimestru, după ce anul 2013 a fost cel mai greu din istoria băncii, cu pierderi de 385 de mili­oane de lei. Cele mai pesimiste estimări sunt că banca va marca o pierdere de 34 de milioane de lei, faţă de cele mai optimiste, care „văd“ un profit de 57 de milioane de lei.
 
BRD SocGen (simbol bursier BRD) va publica pe 7 mai rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului. Marea întrebare a investitorilor este dacă banca a reuşit sau nu să revină pe profit, după ce în ultimele două trimestre ale anului trecut a raportat pierderi nete cumulate de aproape 450 milioane de lei din cauza cheltuielilor mari cu creditele neperformante.
 
WikiZF: Profilul companiei BRD - Groupe Societe Generale S.A.
 
Trei dintre analiştii consultaţi de Ziarul Financiar au estimat că banca va reveni pe profit, însă estimările privind valoarea câştigului diferă, în timp ce analiştii de la Alpha Bank se aşteaptă ca banca să raporteze o pierdere de 34 milioane de lei.
 
Cea mai optimistă estimare apar­ţine analiştilor Raiffeisen Bank care văd un profit de 57,7 milioane de lei, iar cea mai pesimistă estimare de profit aparţine analiştilor de la Tradeville care văd un profit net de 8,9 milioane de lei. În primul trimestru al anului trecut, BRD a raportat un profit de 13 milioane de lei, cel mai mic din ultimii ani. Analiştii Broker Cluj se aşteaptă la un profit net de 42 de milioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.05.2014

 

Cuvinte cheie:
brd
, profit
, estimari
, pierderi
, analisti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide