Ce trebuie să ştie un investitor în fonduri de acţiuni Raiffeisen: comisioane de subscriere de 0,35%, randamente chiar şi de 20%

14 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Un investitor care intenţionează să se orienteze spre fondurile de investiţii ale Raiffeisen, administrator cu 27% cotă de piaţă, trebuie să aibă la dispoziţie o sumă minimă, echivalentul unei unităţi de fond, care va­riază de la câteva sute de lei şi până la 100.000 de lei.

Fondul de acţiuni al Raiffeisen afişează 22% ran­dament în ultimele 12 luni, faţă de sub 1% do­bân­dă cât plătesc bancherii la depozite. „Marea majoritate a sumelor clienţilor noştri investite în fondurile cu componenta de acţiuni sunt în cele care au o dependenţă redusă de piaţă, aplicând atât strategii «long», cât şi «short». Cu alte cuvinte, randamentul acestor fonduri nu este dependent de evoluţia pozitivă a pieţelor. Legat de evoluţia pieţei locale de acţiuni, nu cred că direcţia în care o va lua piaţa locală este clară, date fiind multele incerti­tudini care se manifestă“, explică Răzvan Szi­lagyi, şeful Raiffeisen Asset Manage­ment, societate de administrare de investiţii cu active de 6,6 mld. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.09.2017

 

Cuvinte cheie:
raiffeisen
, actiuni
, investitor
, fonduri
, comisioane
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide