Burse - Fonduri mutuale

Cel mai ridicat randament al unui fond străin de acţiuni este de 40% în ultimele 12 luni. La unul românesc, 27%

Cel mai ridicat randament al unui fond străin de...

Autor: Liviu Popescu

04.05.2017, 00:07 1156

Fondurile de acţiuni româneşti au adus în ultimele 12 luni un randament de maximum 27% investitorilor care au ales să parieze pe acest instrument de investiţii, în timp ce fondurile străine de acţiuni afişează un randament chiar şi de 40% în perioada martie 2016-martie 2017.

Chiar şi pe un interval de timp mai îndelungat, de 36 de luni, fondurile străine sunt mai performante, cel mai ridicat randament din rândul fondurilor membre ale Asociaţiei Administratorilor de Fonduri fiind de 53%, faţă de 44% în rândul celor româneşti.

Un fond de investiţii care replică evoluţia indicelui de referinţă BET, deci care cuprinde cele mai lichide acţiuni, a adus în ultimele 12 luni un randament de 27%, cel mai ridi­cat câştig din rândul fondurilor de acţiuni. Exchange Trade Fund (ETF) de la compania de brokeraj Tradeville, primul astfel de instrument listat la Bursa de Valori Bucureşti, oferă investitorilor expunere pe bursa românească prin replicarea cât mai precisă a performanţei indicelui BET şi investeşte doar în acţiuni din componenţa acestui indice şi în depozite bancare în vederea minimizării erorii de replicare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO